Öneri: Çift denk gelen saatlerin anlamı aşkınızdan haberler veriyor:) Saatlerin Anlamı sayfamızdan detayları öğrenebilirsiniz.
Tıbben ortalama 40 hafta olarak tabir edilen gebelik süreci, ay hesabına vurulduğunda 9 ay 10 gün gibi bir süreci içermektedir. Anne adayının 1. hafta gebelik sürecine değinmek gerekirse, tıbben bu süreçte bir hamilelik söz konusu değildir. Bunun nedeni ise kadının son adet tarihinden ortalama 2 hafta sonra yumurtalama dönemi oluşur. Bu oluşumla birlikte 3. haftada döllenme rahim yoluna doğru ilerler ve 4. hafta içinde rahime ulaşıp, kendine yer edinerek gebelik gerçekleşir. Son adet tarihini birkaç gün geçerek regli olmayan bayanlar, eczanelerden almış oldukları test kiti veya kan tahliliyle gebe olup olmadıklarını öğrenmeleri mümkündür. Ancak kesin bir gebelikten söz etmek için mutlaka anne adayının 4 haftalık bir süreçten geçmesi gereklidir.
Bu sürecin ardından bebeğin kesesi ancak 5 ile 6. hafta aralığında ultrasonda görülebilir. Bu tabloya bakıldığında sizler adet döngünüzü 1 hafta geçtiğinizde 1 haftalık gebelik var gibi düşünseniz de aslında son adet tarihinizden yapılan hesaplamayla döllenmenin rahime ulaşma sürecinin geçmesi ile birlikte 4 haftalık kabul edilebilir bir gebelikten bahsedilmektedir. Örnek vermek gerekirse; düzenli şekilde adet gören bir bayanın son adet dönemi 15 Nisan ise bir sonraki adet sürecinin 15 Mayıs veya birkaç gün öncesi olarak düşünmek gerekir.
Ancak kişi bu tarihte regli olmamış ve bir uzmana görünmüşse, yapılan tetkiklerin ardından 1 haftalık gebelik değil 4 haftalık gebe olarak kayıtlara geçecektir. Çünkü gebelik sürecinde, her bayanın yumurtalama evresi son adetinin ilk gününden başlayıp 14. gün olarak ele alınsa da bazı bayanlarda bu yumurtlama evresi daha erken ya da geç bir döneme denk gelebilir. Bu nedenle hekimler tarafından anne adayının son adet tarihi geçerlidir ve bu yüzden anne adaylarının gebelik hesabı her daim hekimin belirlediği haftadan 2 hafta geride kalır.